Cate calorii are cafeaua

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, consumată în fiecare zi de milioane de oameni. Unul dintre motivele pentru popularitatea sa este că poate fi consumată în diverse forme și arome, însă o întrebare frecventă este câte calorii are o ceașcă de cafea și cum acestea pot influența dieta și sănătatea noastră.

Efectele caloriiilor asupra organismului

Caloriile sunt unități de măsură pentru energia furnizată de alimente și băuturi atunci când sunt metabolizate în organism. Consumul excesiv de calorii poate duce la creșterea în greutate, în timp ce consumul insuficient poate duce la scăderea în greutate sau deficiențe nutritive.

Cate calorii are o ceașcă de cafea?

Numărul de calorii din cafea poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de cafea folosit, mărimea porției și ingredientele adăugate.

Caloriile în cafeaua simplă

O ceașcă de cafea simplă, neîndulcită și neînsoțită de lapte sau alte ingrediente adăugate, are în general foarte puține calorii, aproape zero.

Caloriile în cafeaua cu lapte și îndulcitori

Adăugarea laptelui, a cremelor sau a îndulcitorilor poate crește aportul de calorii al cafelei. De exemplu, o ceașcă de cafea cu lapte integral și zahăr poate conține în jur de 100 de calorii sau chiar mai mult, în funcție de cantitatea de lapte și zahăr adăugată.

Caloriile în cafeaua preparată cu siropuri și topping-uri

Cafelele specializate, cum ar fi cele preparate cu siropuri aromate sau topping-uri bogate în calorii, precum frisca, pot avea un conținut caloric semnificativ mai mare. Unele băuturi de acest gen pot conține chiar peste 500 de calorii pe porție.

Cum pot influența caloriiile consumul de cafea?

Consumul moderat de cafea simplă, fără adaosuri bogate în calorii, poate fi o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să își mențină greutatea sau să slăbească. Cu toate acestea, adăugarea de ingrediente precum zahărul, laptele integral sau siropurile aromate poate duce la creșterea aportului caloric și poate contribui la creșterea în greutate.

Cafeaua poate fi o băutură cu un conținut scăzut de calorii atunci când este consumată simplă, însă adăugarea de lapte, zahăr sau siropuri aromate poate crește semnificativ aportul caloric. Este important să fim conștienți de aceste adăuguri atunci când ne bucurăm de o ceașcă de cafea și să încercăm să optăm pentru variante mai sănătoase atunci când este posibil.

Beneficiile cafelei pentru sănătate

Cafeaua poate oferi mai mult decât un simplu stimulent. Studiile au arătat că consumul moderat de cafea poate fi asociat cu diverse beneficii pentru sănătate:

Beneficiu Descriere
Antioxidanți Cafeaua conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la reducerea riscului de boli cronice.
Îmbunătățirea performanței cognitive Cofeina din cafea poate stimula creierul și poate îmbunătăți concentrarea, atenția și memoria pe termen scurt.
Reducerea riscului de anumite boli Consumul moderat de cafea a fost asociat cu un risc redus de anumite afecțiuni, cum ar fi boala Parkinson, diabetul de tip 2 și unele tipuri de cancer.

Întrebări frecvente

  • Cafeaua neagră are calorii?
  • Cafeaua decofeinizată are aceleași beneficii pentru sănătate?
  • Care este diferența între cafeaua filtrată și cea espresso în ceea ce privește conținutul de calorii?
Photo of author

Asoro

Lasă un comentariu