8 exercitii pentru picioare superbe

Când vine vorba de obținerea unor picioare frumoase și tonifiate, exercițiile pot juca un rol crucial. Indiferent dacă îți dorești să îți tonifiezi coapsele, să-ți definiezi mușchii gambei sau să-ți întărești fesele, există o varietate de exerciții pe care le poți încerca pentru a-ți atinge obiectivele.

Genuflexiuni (Squats)

Genuflexiunile sunt unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru întărirea și tonifierea mușchilor picioarelor și feselor. Stai în picioare cu picioarele la lățimea umerilor și coboară-ți corpul, îndoiind genunchii și coborând șoldurile în jos, ca și cum ai vrea să te așezi pe un scaun invizibil. Apoi, împinge-te înapoi în poziția inițială.

Lunges

Lunges-ul este un alt exercițiu excelent pentru tonifierea coapselor și feselor. Stai în picioare, cu picioarele împreună, apoi fă un pas înainte cu un picior și coboară-te până când ambele genunchi sunt îndoiți la 90 de grade. Revino la poziția inițială și repetă cu celălalt picior.

Extensii de gambe (Leg Extensions)

Acest exercițiu se concentrează pe mușchii coapselor. Stai pe un scaun cu spatele drept și picioarele pe podea. Îndoaie genunchii și adu-ți picioarele aproape de șolduri, apoi întinde-ți picioarele în față, păstrând spatele drept. Îndoaie din nou și repetă.

Fandări laterale (Side Lunges)

Fandările laterale sunt excelente pentru lucrarea mușchilor interiori și exteriori ai coapselor. Începe în picioare, apoi fă un pas lateral cu un picior și îndoaie genunchiul, coborând șoldurile în jos. Revino la poziția inițială și repetă pe partea opusă.

Ridicări de șolduri (Hip Thrusts)

Acest exercițiu este ideal pentru lucrarea feselor. Așază-te pe podea, cu spatele pe o bancă și cu genunchii îndoiți. Ridică-ți șoldurile cât poți de sus, apoi coboară-te încet la poziția inițială.

Flexii de picioare (Hamstring Curls)

Acest exercițiu se concentrează pe mușchii posteriori ai coapsei. Stai în picioare, ținându-te de un suport, apoi îndoaie un picior în spatele tău, aducând călcâiul spre fese. Revino la poziția inițială și repetă cu celălalt picior.

Ridicări de călcâie (Calf Raises)

Pentru a lucra mușchii gambei, ridicările de călcâie sunt esențiale. Stai în picioare, cu călcâiele lipite de podea, apoi ridică-te pe vârfuri cât poți de sus. Coboră apoi încet călcâiele înapoi la podea și repetă mișcarea.

Genuflexiuni sumo (Sumo Squats)

Acest tip de genuflexiuni pune accent pe partea internă a coapselor și pe fese. Stai cu picioarele foarte deschise, cu degetele de la picioare îndreptate ușor în exterior, apoi coboară-ți șoldurile în jos, ca și cum ai vrea să te așezi pe un scaun invizibil. Revino la poziția inițială și repetă.

Acestea sunt doar câteva exemple de exerciții pe care le poți încerca pentru a-ți sculpta picioarele și pentru a obține un aspect ferm și tonifiat. Este important să le incluzi în rutina ta de antrenament și să le faci cu regularitate pentru a obține rezultatele dorite.

Întrebări frecvente

  • Cât de des ar trebui să fac exerciții pentru picioare?
  • Care este cea mai bună tehnică pentru fiecare exercițiu?
  • Pot să fac aceste exerciții acasă sau trebuie să merg la sală?
  • Cât de mult timp ar trebui să rezerv pentru antrenamentele picioarelor?

Recomandări pentru rutina de antrenament

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să încorporezi exercițiile pentru picioare în rutina ta de antrenament de cel puțin două ori pe săptămână. Este important să acorzi atenție formei corecte pentru fiecare exercițiu și să te asiguri că îți încălzești și îți întinzi mușchii înainte de a începe antrenamentul.

Exercițiu Musculatura lucrată
Genuflexiuni (Squats) Coapse, fese
Lunges Coapse, fese
Extensii de gambe (Leg Extensions) Coapse
Fandări laterale (Side Lunges) Coapse, fese
Ridicări de șolduri (Hip Thrusts) Fese
Flexii de picioare (Hamstring Curls) Coapse
Ridicări de călcâie (Calf Raises) Musculatura gambei
Genuflexiuni sumo (Sumo Squats) Coapse, fese

Important

Este esențial să asculți corpul tău și să nu depășești limitele în timpul antrenamentelor. De asemenea, este recomandat să consulți un antrenor personal sau un specialist înainte de a începe orice nouă rutină de exerciții, mai ales dacă ai probleme de sănătate preexistente sau dacă ești începător.

Photo of author

Asoro

Lasă un comentariu